Aarhus Universitets segl

OM AU EDUCATE

På AU Educate kan du finde inspiration til at planlægge og udføre din undervisning.

På AU Educate kan du som universitetsunderviser finde inspiration til din undervisning samt blive klogere på relevante emner inden for universitetsundervisning. Du kan lade sig inspirere af andres praksis, afprøve andre undervisningsaktiviteter end du plejer eller sætte fokus på studiekompetencer gennem allerede designede forløb. Vi håber, at indholdet kan inspirere din undervisning og danne grobund for refleksion, dialog og udvikling.

AU Educate indeholder korte faglige introduktioner til: 

  • Undervisningsformer: Her kan du læse om de mest typiske undervisningsformer på universitetet og lade dig inspirere af deres muligheder og udfordringer.
  • Fokusområder: Her kan du lade dig inspirere af forskellige fokusområder, der er relevante for universitetsundervisning uanset, hvilken faglighed du kommer fra.

Derudover indeholder AU Educate følgende fire formater: 

  • Aktiviteter: Afprøv nye konkrete aktiviteter i din undervisning. Aktiviteterne beskrives kort og præcist, så du kan tage dem direkte med ud i egen praksis og tilpasse dem til dit fag.
  • Praksiseksempler: Se hvilke erfaringer andre undervisere har gjort sig i deres undervisningspraksis. Her beskriver underviserne selv deres erfaringer og udbytte.
  • Forløb:  Integrér forløb, der strækker sig over flere undervisningsgange og sætter fokus på studiekompetencer. Forløbene er udviklet af fagpersoner og kan tilpasses til din undervisning.
  • IT i undervisningen: Brug teknologi meningsfuldt både før, under og efter undervisningen. Her finder du forslag til, hvordan udvalgte digitale værktøjer kan benyttes i din undervisning.

 

Bag AU Educate

AU Educate er udarbejdet af Centre for Educational Development (CED) ved Aarhus Universitetet. Her sidder vi en redaktion bestående af:

Indholdet på AU Educate udarbejdes af redaktionen og af fageksperter på CED samt af undervisere på tværs af fakulteterne på Aarhus Universitet. Hvis du er interesseret i at dele erfaringer fra din egen undervisning, så læs mere om at bidrage til AU Educate.

AU Educate blev oprindeligt udviklet i 2011 under navnet Undervisermetro, som en del af Aarhus Universitets afsatte midler til forbedring af studiemiljøet på Arts. AU Educate er siden blevet videreudviklet til en tværgående platform for hele Aarhus Universitet med samarbejder på tværs af fakulteter.

  

Tag kontakt

Som underviser ved Aarhus Universitet er du altid velkommen til at tage kontakt til redaktionen bag AU Educate eller til en pædagogisk konsulent ved CED.

  

Tekniske problemer

AU Educate oplever i øjeblikket tekniske problemer med sidens dynamiske indhold og navigation. Nogle steder vil det være muligt at få de intenderede elementer at se, hvis man har tilladt funktionelle cookies i sin browser, hvilket vil blive påmindet, hvor gældende. Vi håber, I vil bære over med os, indtil problemet er løst - vi arbejder hårdt på at løse det.

Kontakt

Materiale til studerende

AU Studypedia er en online platform til studerende på Aarhus Universitet, der guider studerende i deres faglige studieliv og som kan være en støtte i studerendes forberedelsestid og arbejde med det faglige indhold. Her ligger blandt andet materiale, om opgaveskrivning, litteratursøgning, studievaner og meget mere.

Billeder på AU Educate

Billederne på Educate.au.dk er fra fotoenheden under AU Kommunikation. Desuden anvendes billeder fra Colourbox.com.