IT I UNDERVISNINGEN

Brug af it til understøttelse af en dynamisk undervisningspraksis

Du kan som underviser bruge it som en del af din undervisning til at skabe en dynamisk undervisningspraksis ved at inddrage og aktivere dine studerende. Brugen af it kan både bruges før, under eller efter undervisningen og derfor både blive en del af de rammesatte studieaktiviteter eller din forelæsning. It i undervisningen kan både understøtte den konkrete faglighed, men kan ligeledes opleves som sjove eller spændende, og bidrager på denne måde med et frisk pust ind i undervisningen.

Ved at integrere digitale tjenester i undervisningen kan du fremme refleksion, dialog, idegenerering samt vidensdeling blandt de studerende, hvilket er med til at styrke de studerendes læreprocesser og studiestrategier. Denne aktivering af de studerende gennem brugen af it kan være med til at skabe et positivt læringsmiljø samt motivere og fremme den studerendes faglige læring samt digitale kompetencer.

Brug af IT i undervisningen

Nedenfor finder du en række måder, hvorpå du kan bruge it i undervisningen. Formålet er at give dig inspiration til, hvordan du som underviser kan anvende forskellige digitale tjenester meningsfuldt i din undervisningspraksis. Under hver kategori for de digitale tjenester nedenfor finder du inspiration til deres brug samt anbefalinger til konkrete tjenester, så du kan komme godt i gang med at bruge dem i din undervisning.

Gå på opdagelse i de digitale tjenester:

Oversigt over digitale tjenester og vejledninger

Søg

  

Ressource til studerende

AU Educates søstersite, AU Studypedia, er et studieværktøj til alle studerende på Arts om bl.a. opgaveskrivning, litteratursøgning og studierelaterede arbejdsformer.