Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Virksomhedssamarbejde: Problembaseret virksomhedssamarbejde

Kort beskrivelse

De studerende skal identificere mulige problemstillinger, de kan arbejde med i forbindelse med et virksomhedsprojekt eller -samarbejde. De skal reflektere over faglige perspektiver, metoder og vinkler på arbejdet med problemstillingen. Identifikation af problemstillinger kan enten knyttes til en konkret opgaveløsning i et virksomhedssamarbejde eller bruges som et værktøj, der kan bygge bro mellem de studerendes oplevelser i et virksomhedssamarbejde eller –projekt og deres arbejde med faget.

Motivation for øvelsen og ønsket udbytte

Formålet med øvelsen er at give de studerende mulighed for at forholde sig til de problemstillinger, der er værd at undersøge i mødet med en konkret virksomhed. I arbejdet med øvelsen tilegner de studerende sig en merlæring, som de også kan sætte i spil i et fremtidigt job. For at sikre faglig relevans til eksamen, anbefaler vi, at der arbejdes med problemstillingerne i undervisningen.

Udfør øvelsen

  • Du skal som underviser bede de studerende om individuelt at formulere 3-5 problematikker i deres virksomheder eller organisationer, som de ønsker at undersøge nærmere. De skal formulere problematikkerne ved hjælp af spørgsmålene i handout 1.
  • De studerende skal herefter gennemgå de valgte problematikker i par.
  • Øvelsen afsluttes med, at du som underviser faciliterer en opsamling i plenum.

  Variationsmuligheder:

  • Når de studerende har identificeret og formuleret problematikker i deres virksomheder, kan øvelsen udvides til en faglig drøftelse af problemstillinger
  • Du kan bede de studerende om at formulere problematikkerne på forhånd og uploade dem i Blackboard eller som et blogindlæg på en fælles, lukket blog, hvor deres medstuderende kan komme med kommentarer, og du som underviser bedre kan følge med i diskussionerne. Når i mødes til undervisningen, kan I diskutere problematikkerne i plenum.   

  Du skal bruge:

  • Download det medfølgende handout her:

  Søg