Aarhus Universitets segl

Padlet

Online opslagstavle

Padlet er en digital opslagstavle, hvor de studerende nemt kan dele opslag, links, billeder, lydfiler, tekstdokumenter og videoer. Man kan efterfølgende se og kommentere på hinandens indholdet. Det simple, fleksible design gør værktøjet brugbart i mange forskellige sammenhænge i undervisningen.

Oprettelse:

  • Få oprettet en bruger på padlet skal du udfylde denne formular:

Brug værktøjet til:

  • Online opslagstavle til samarbejde, diskussion, opsamling og brainstorming
  • Dele via en direkte links med de studerende, eller indlejret på en hjemmeside
  • Live-opdateres så indholdet kan ses af alle med det samme
  • Underviser bestemmer, hvilke rettigheder de studerende skal have i programmet, fx om de skal kunne skrive og kommentere eller de ikke skal have mulighed for at tilføje noget selv.
  • 8 forskellige layouts bla. canvas, backchannel og timeline
  • En Padlet kan exporteres som bla. Excel og PDF.

Værktøjets funktioner

Forskellige opsætninger

Padlet har i alt 8 forskellige muligheder for opsætning, der på hver deres måder kan bruges aktivt:

  • Wall - hvor du frit kan placere dine opslag

  • Canvas - hvor du kan lave pile i mellem de forskellige opslag a.la mindmapping

  • Stream - hvor alle opslag bliver præsentere som et feed a la Facebook

  • Grid - alle opslag bliver placeret i et gitter

  • Shelf - du kan organisere dine opslag i et kanban-skema, dvs. i søjler som hver især har sin egen overskrift

  • Backchannel - omdanner dit board til en chat.

  • Map - tilføj til et verdenskort

  • Timeline - tilføj til en tidslinie

Integration med LMS (Brightspace)

Padlet fungerer godt i sammenspil mellem andre digitale læringsværktøjer. Man kan eksempelvis integrere sin padlet direkte i Brigtspace eller på andre hjemmesider. Man kan også tilføje indhold fra andre tjenester til en Padlet, som f.eks. dele en mentimeter eller tekstdokumenter.

Kommentarer og reaktioner

Du kan slå muligheden for at kommentere på indhold til og fra, som du ønsker. Til hvert indhold kan man give mulighed for at lave en reaktion enten i form at et like, upvote, star eller grade.

Redigeringsrettigheder

Man kan nemt indstille om og hvordan der kan tilføjes til en Padlet. 

  • Studerende kan kun se en Padlet, men ikke tilføje eller kommenterer

  • Studerende kan kommentere på indhold, men ikke selv dele

  • Studerende kan dele eget indhold og kommenterer andres

  • Studerende kan dele eget indhold, kommentere og redigere andres indhold

Varieret indhold

Du kan dele meget forskelligt indhold i Padlet. Der er oven i købet en indbygget screenrecorder og audiorecorder, så du eller de studerende nemt kan optage indhold direkte til en Padlet. Dette fungerer særlig godt samme med smartphone appen. 

Derudover kan du tegne, dele filer, links til videoer og musik.  Teksten til hver post kan formateres med overskrifter, kursiv, fed, bullets mm

Deling

Padlet kan dele på mange forskellige måder. Når du vil interagerer med de studerende bruger du et link, så de studerende kan tilføje indhold. Efterfølgende kan du dele indholdet, som en PDF, som de studerende kan bruge som ressource i deres undervisning. Du kan også hente den ned som en Excel fil, og bearbejdet indholdet videre.

Brug værktøjet i din undervisning

Nedenfor kan du finde eksempler på læringsaktiviteter, som du med tage udgangspunkt i eller lade dig inspirere af, når du vil anvende Padlet. 

Gruppearbejde

Til gruppearbejde, hvor ideer, refleksioner, kommentarer mm. deles på tværs af alle grupper.

Brainstorming

Til brainstorm hvor du lader dine studerende frit tilføje ideer og inputs. For at give det lidt struktur kan du bruge Shelfs layout til at lave kolonner med forskellige overskrifter eller Canvas layout til lave pile mellem indhold.

Tidslinjer

Visuelle tidslinjer med Timeline layout. Her kan du oprette indhold i kronologisk rækkefølge eller bede de studerende indplacere begivenheder, æraer eller billeder via tidslinjen.

Opsamling 

Til opsamling af væsentlig pointer. Det er god måde at fastholde arbejdet fra undervisningen til efterfølgende brug.

Løbene input

Til løbende inputs med Backchannel layout. Her kan du lave en enkel chat, som du kan have kørende til din undervisning til spørgsmål og kommentarer fra de studerende. Brug pauserne i undervisningen til at orientere dig om der er uklarheder du skal samle op på. 


Tekniske vejledninger

1. Kom i gang med Padlet

Denne vejledning viser dig hvordan du kommer i gang med at bruge Padlet og de mest anvendte funktioner.

Problemer med at se hele vejledningen? Prøv at opdatere siden. Hvis det ikke virker Tryk på "View It" og vælg "Watch It" og skift tilbage igen.  

2. Del Padlet med andre

Denne vejledning viser dig hvordan du deler adgangen til din Padlet og hvad de forskellige indstillinger giver adgang til. Ved at gennemgå vejledningen skulle du gerne få en ide om hvordan du sætter din Padlet op så den bliver delt på den måde du ønsker det på.

Problemer med at se hele vejledningen? Prøv at opdatere siden. Hvis det ikke virker Tryk på "View It" og vælg "Watch It" og skift tilbage igen.  

3. Visning af Padlet i Brightspace

Denne vejledning viser dig hvordan du får vist din Padlet inde i Brightspace. Du kan med fordel se vejledningen der går forud for denne, hvis du vil være sikker på at dine "dele indstillinger" er sat rigtigt op.

Problemer med at se hele vejledningen? Prøv at opdatere siden. Hvis det ikke virker Tryk på "View It" og vælg "Watch It" og skift tilbage igen.