Aarhus Universitets segl

FOKUSOMRÅDER

Hvad fortjener ekstra opmærksomhed i din undervisning?

Der er mange faktorer, du skal forholde dig til som underviser uanset, hvilken faglighed du kommer fra. Du er måske optaget af nogle særlige udfordringer blandt de studerende, har lyst til at afprøve noget nyt i din undervisning eller måske vil du bare gerne vide noget mere om et bestemt område.

Herunder kan du læse mere om forskellige pædagogiske temaer, undervisningsformer og brug af lærignsteknologi i undervisningen. Under hvert fokusområde finder du konkrete forslag til din undervisningspraksis, og det vil være muligt at udforske andet relateret indhold i form af både aktiviteter i undervisningen og praksiseksempler fra andre undervisere.

Alle fokusområder er udarbejdet af fageksperter på CED, der ved noget særligt om emnet og du vil finde forslag til videre læsning.

  


PÆDAGOGISKE FOKUSOMRÅDER

Pædagogiske fokusområder sætter fokus på bestemte pædagogiske greb du kan benytte i din undervisning for at fremme bestemte aspekter af de studerendes læring. I nogle tilfælde kan disse benyttes til at imødekomme særlige udfordringer i fagets materiale eller de studerendes læringsproces.


   

UNDERVISNINGSFORMER

Undervisningsformer beskriver de typiske (og knap så typiske) måder undervisning kan foregå på universitetet. Dette inkluderer blandt andet gode råd og opmærksomhedspunkter, der forhåbentlig kan hjælpe dig med at blive mere tryg i læringsrummet, uanset hvilke omgivelser du måtte stå i.

   

IT I UNDERVISNINGEN

De teknologiske temaer beskriver hvordan du med fordel kan inddrage læringsteknologier, så de understøtter og styrker din undervisning - både når du er ansigt til ansigt med de studerende, online til stede eller i de studerendes forberdelse udenfor undervisningen.