Aarhus Universitets segl

Panopto i auditorier

I udvalgte auditorier er der installeret Panopto-hardware, som gør det muligt at streame og optage undervisning, så den kommer direkte ud til de studerende på kurset. Besøg AU's medarbejderportal for at læse hvilke auditorier, der har installationerne.

1. Opret en Panopto-nøgle

Følg denne vejledning for at oprette en Panopto nøgle som du kan bruge i et auditorie til at optage din undervisning

OBS: Har du ikke en AU mail skal du kontakte CED support for at få oprettet en nøgle.

2. Brug din Panopto-nøgle

For at bruge din nøgle skal du befinde dig i et af de auditorier som er udstyret med optage udstyr. Du kan finde en liste over hvilke lokaler der har dette udstyr her:

https://medarbejdere.au.dk/en/administration/it/guides/videoconferenceandphone/av-and-video-conference/panopto

For at se hvordan du gør kan du følge denne vejledning:

3. Livestream til eksterne

OBS ved brug af Mac

Hvis du benytter en Mac computer til at lave optagelser i en auditorium kan du risikere at der ikke vises indhold fra din computer. Dette kan ofte løses ved at tage kablet, som du forbinder din computer og lokalet med, ud af din Mac, vente 5 sekunder og derefter at geninsætte kablet.


Afbefaling

Hvis du normalt benytter dig af en laser pointer i din auditorie undervisning, anbefaldes det at du skaffer dig en Logitech Spotlight Presenter. I modsætning til normale laser pointers, kommer Spotlight med på din optagelse, da laseren er en prik der flyttes rundt inde i computeren istedet for at være en lampe du peger med. Det betyder også at du ikke behøver at vende dit publikum ryggen da du blot kan pege på din computer skærm og så vil den samme bevægelse ske på projektoren og på din optagelse.

Herunder kan spotlight i funktion. Du kan også bruge spotlight til at zoome eller highlighte noget. Du kan købe en Logitech Spotlight Presenter  ved AU IT: https://itwebshop.au.dk/