Ved at integrere faglige studentervideoer som et delelement i den klassiske synopsiseksamen kan du som underviser fremme en kreativ læringsproces, hvor de studerende i løbet af semestret udarbejder faglige videoer, hvor de aktivt og praktisk arbejder med fagets teori, temaer og problemstillinger. Det er vigtigt at understrege, at det ikke er filmproduktion, de studerende går til eksamen i, men det faglige indhold, hvor det visuelle er en ekstra udtryksform.
Ved at inkludere videoproduktion og visuelle virkemidler i den akademiske fremstilling og arbejdsproces understøttes de studerende til at arbejde aktivt med deres faglige forståelse og formidling af et fagligt emne. Når de studerende udarbejder faglige videoer som en del af deres mundtlige eksamensoplæg, har de derudover mulighed for at redigere oplægssituationen og derved opleve et mindre pres og nervøsitet i forhold til eksamenssituationen. De kan øve, filme, korrigere og redigere hjemme, hvilket giver dem en større kontrol og skærper deres præcision i forhold til formidling af opgavens indhold.
Om videoen skal være en film, screencast (vist skærmbillede med slides eller lignende), en kombination af flere formater, eller om de studerende har frit spil til selv at vælge.
Hvorvidt de studerende selv skal optræde i videoen.
Hvor meget tid og hvor mange kræfter, der forventes, at de studerende bruger på videoproduktionen.
Om der er krav til hvilket udstyr, de studerende bruger. Stilles der udstyr til rådighed af universitetet?
Giv de studerende en introduktion til udarbejdelse af manuskripter, lydoptagelser, film og screencasts. Alternativt udleveres følgende guide til videoproduktion.
Sideløbende med at de studerende producerer deres faglige videoer, afleverer de deres skriftlige synopsis.
Brug også studentervideoer til gruppearbejde og almindelige gruppeoplæg i løbet af semesteret.