Aarhus Universitets segl

Online eksamen

Kort beskrivelse

Hvis eksamen omlægges til online eksamen, er det vigtig at have for øje, at eksamen som altid skal udprøve i hvor høj grad, de studerende har nået de faglige mål. Selvom mange undervisere og studerende har erfaring med online undervisning, er det vigtigt at sikre, at de studerende er fortrolige med både platformen og den måde den bruges på i eksamenssituationen. Derudover at de forudgående online undervisningsaktiviteter giver de studerende mulighed for at praktisere og øve netop det, de bliver udprøvet i.

Beskriv og afprøv eksamen

Hvis eksamensformen eller platformen for eksamen er blevet ændret, er det vigtigt at du beskriver det tydeligt og klart for de studerende. Det kan være en god ide at forklare de studerende, hvordan onlineprøveformen udprøver de faglige mål og er blevet understøttet af undervisningsaktiviteterne. Derudover kan det være en god idé at informere om processen til eksamen i den nye kontekst og introducere de studerende til platformen, der benyttes under eksamen. For at skabe en mere tryg eksamensoplevelse for de studerende, er det en god idé at give de studerende mulighed for at prøve formatet inden og stille spørgsmål om formatet og platformen. 


Kontakt

Skriv til redaktion bag AU Educate, hvis du har spørgsmål til indholdet eller har brug for sparring omkring din undervisning fra en af de mange dygtige fagfolk på Centre for Educational Development.